Sjuksköterskeriet veckan som gick, beskrivet i åtta bloggposter

Nu är det lite över en vecka sedan du introducerades till 24 sjuksköterskebloggar. Du kanske spanade in några av dom och hittade en eller ett par favoriter som du bokmärkte och har återvänt till.

Ge inte upp hoppet om de andra bloggarna ännu! Bara under förra veckan har det skrivits flera intressanta inlägg. Jag ska visa dig!

Allt det viktigaste och lite till

I måndags skrev Upperhand om hur sjuksköterskestudenter lätt kan komma i kläm när organisationen sviker.

I tisdags avhandlades problematiken att anhörigas förhoppningar byggs upp och grusas om vartannat, när Upperhand beskrev hur flera kockar tråkigt nog ofta leder till en sämre soppa.

På bloggen “En systers bravader” yppade Karin orden vi alla tänkt både en och två gånger:

“Nej, nu skulle jag helst av allt få slippa jobba ett tag framöver. Och kanske byta jobb, till något som inte är lika slitsamt och där man slapp jobba obekväma tider. Och kanske ett jobb där man t.o.m. tilldelas de resurser som krävs för att utföra ett bra arbete?! Hoho, vilket skämt.”

I onsdags skrev Malin om alla våra möjligheter. Det finns ingenting som kan stoppa oss sjuksköterskor. Men språket kan sätta både en och annan käpp i hjulet. Tänk om jag hade lagt lite mer energi på franskan under gymnasietiden?

I torsdags skrev Syster Frida om sin snälla, söta, fega och långsamma sjuksköterskestudent. Godkänt eller icke godkänt, det är frågan.

I fredags.. var det fredag. En ledig dag då vi ägnar tiden åt annat än sjuksköterskeriet må ju vara ok.

I lördags skrev Malin om hur Landstingets ekonomiska konsulter har hittat ett par klockrena områden att spara in på. “Fikabröd? De där tanterna är ju lite småfeta hela bunten, inte behöver dom nå fikabröd”.

I söndags skrev jag om Läkemedelsberäkning. Ett ämne som är aktuellt ett par gånger under grundutbildningen. Och varje arbetsdag för resten av sjuksköterskans yrkesverksamma liv. Vilken utbildning går man för att slippa magontet när man ska späda och administrera potenta läkemedel till barn?