Bemanningsföretag till sjuksköterska: ställ krav så tjänar alla mer!

När du jobbar för bemanningsföretag i Norge händer det att du är ofrivilligt ledig.

Exempelvis händer det när ditt bemanningsföretag “lovar” dig jobb och flyger in dig till Norge, och sedan inte får in den väntade mängden bokningar. Det händer även när du blivit bokad på jobb och avdelningen avbokar passet.

Så står du där utan jobb. Ofrivilligt ledig. Ledig tid som du vill spendera med familj och vänner, inte på en hybel i Norge.

Men vems ansvar är det att se till att du har så mycket jobb som möjligt när du är i Norge?

Det är ditt! Åtminstone delvis.

Varför är det inte bemanningsföretagets ansvar?

Att ha dig i Norge kostar ingenting för bemanningsföretaget. Visst, de betalar resan dit och tillbaka. Men boendet är oftast något som ditt bemanningsföretag hyr året runt. En i princip konstant kostnad, oavsett om någon är där eller inte.

Så när de säger “Jo men det blir mer jobb ska du se. Du kan lika gärna åka dit så ordnar det sig allt eftersom” har de inget att förlora.

Så länge som ni inte har förhandlat om en fast lön för resan har ditt bemanningsföretag inget ansvar att hålla dig sysselsatt och avlönad.

Därför måste du själv anstränga dig för att få så mycket jobb som möjligt. Då kan du också kräva att ditt bemanningsföretag ska möta upp och ta en del av ansvaret.

Att skapa jobb där inget jobb finns

Det handlar om ömsesidig nytta. Därför finns det inget skäl till att ditt bemanningsföretag ska sätta sig på tvären.

Istället för att du ska gå utan jobb ska du förstås ta chansen att gå introducerande pass på fler avdelningar.

Detta betalar ditt bemanningsföretag för och det är en investering.

Varför det lönar sig

Så fungerar det att jobba som vikarie i Norge. Får du in en fot på en avdelning – lär du dig avdelningens rutiner, blir du mer självgående och ger du ett bra intryck – så vill avdelningen ha dig tillbaka nästa gång de behöver vikarie.

Och du representerar bemanningsföretaget, så de ringer ditt bemanningsföretag först nästa gång de behöver en vikarie. I och med det samtalet ges bemanningsföretaget möjligheten att boka in dig, eller någon annan av sina vikarier.

Det är inte heller ovanligt att vikarier, under tiden de är på jobbet, blir tillfrågade om de kan boka in fler pass framöver. Dessutom tar du chansen att kolla avdelningens schema för att se om de behöver vikarier längre fram.

Bemanningsföretag Sjuksköterska

Din närvaro kommer att leda till mer arbetsmöjligheter. Samtidigt som introducerande pass ökar din närvaro så ökar det dina möjligheter att ge ett bra intryck. Du kommer att vara bättre förberedd och därmed mindre stressad när du gör inhopp på olika avdelningar.

Du slipper även vara ofrivilligt ledig vilket kan vara en stress i sig. Speciellt om du är i Norge uteslutande för att jobba så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt.

Hela norgeupplevelsen blir bättre, och det är större chans att du återvänder för ytterligare arbetsperioder med samma bemanningsföretag.

Dessutom visar det att bemanningsföretaget är villigt att skapa seriösa och långsiktiga relationer både till dig och till de olika avdelningarna.

Så du tar ditt ansvar

Så du tar ditt ansvar och lägger fram förslaget som både du och bemanningsföretaget kommer tjäna på.

“Jag ser att jag är obokad i två dagar nu och det är ett slöseri med både min och eran tid.

Jag föreslår att vi använder tiden för att förbereda inför framtida bokningar. Som du vet har jag tidigare arbetat på en kardiologavdelning, och har ett speciellt intresse av hjärtsjukvård. Därför ser jag fram emot det där arbetspasset som vi har bokat om en vecka på hjärtavdelningen.

Kanske kan vi boka in ett par introducerande pass på den avdelningen redan nu, så ska jag göra allt jag kan för att etablera en god långsiktig relation till avdelningen, så att de återvänder till oss för att boka in mer jobb.

I tillägg så skulle jag vilja utöka mitt engagemang inom den nischen, hjärtsjukvård, genom att exempelvis gå introducerande pass på thorax vårdavdelning. Eller finns det kanske någon medicinsk avdelning som brukar göra många bokningar hos er, som jag inte varit på ännu men som jag mest troligt kommer att få jobb på i framtiden?”

Jag har gjort det när jag jobbade för bemanningsföretag.

Jag var i Norge och jobbade en längre period. En storhelg närmade sig och jag hade ingen bokning på den sista helgdagen. Det kändes onödigt att vara ledig just då.

Så jag ringde min bokningskonsulent för att höra om det inte gick att ordna något. Han hade ett pass åt mig, på en för mig okänd avdelning. Men det passet var två dagar efter den obokade helgdagen.

Så jag slog två flugor i en smäll och begärde två inskolningspass, varav ett skulle ligga på den tidigare obokade helgdagen. Egentligen var det inte svårt att argumentera för varför jag skulle ha två inskolningspass. Den gången räckte det med att vården som bedrevs på avdelningen var helt ny för mig, och det var på ett sjukhus jag inte hade erfarenhet av. Men för att överhuvudtaget få inskolning var jag tvungen att argumentera för det.

Så blev det. Efter 16 timmars inskolning, varav åtta med storhelgsersättning, hade jag tjänat ~4500 kr på min “lediga tid”. Dessutom var jag väl förbered och kunde göra ett bra jobb när det var dags för mitt arbetspass.

  • Annewahlgren

    Hej! Makalöst bra information. Det gäller att visa framfötterna och ta för sig. Tack så oerhört mycket// Anne