Nyutexaminerade får 44300 i lön: sommarens sjuksköterskebrist är löst

Sommarens “sjuksköterskebrist” borde inte komma som en chock för någon, allra minst ansvariga chefer.

Semester ska arbetstagarna ha varje sommar, samtidigt ska det vara lika många på jobbet som under resten av året. Vissa verksamheter kan man förstås dra ner på, andra är det värre med.

Det är inte som att det står flera tusen arbetslösa sjuksköterskor och väntar på att få jobba heller.

Vad göra? Utbilda fler sjuksköterskor så att vi har ett gäng arbetslösa sjuksköterskor som ivrigt/arbetslöst väntar på sommarmånaderna då de får en chans att jobba för 21000 i månaden i landstinget?

Nej utbildningsplatserna behöver inte utökas, detta slår socialstyrelsen fast i sin rapport. “Nationellt planeringsstöd 2011 – En analys av barnmorskors, sjuksköterskors, läkares, tandhygienisters och tandläkares arbetsmarknad“. Så länge man examinerar ~4500 sjuksköterskor per år är arbetsmarknaden i balans:

Arbetsmarknaden för sjuksköterskor är i balans. Relativt få sjuksköterskor migrerar samtidigt som arbetslösheten är låg och etableringsgraden efter examen fortsatt hög. Majoriteten av landstingen bedömer att arbetsmarknaden för denna grupp är i balans.

Balans. Lagom många studieplatser. Lagom många sjuksköterskor.

En arbetsmarknad i balans eller en akut sjuksköterskebrist, vilket är det?

“Arbetsmarknaden är i balans” säger alltså socialstyrelsen. Det har den varit länge, och det kommer den fortsätta vara enligt prognosen. Tillgången på sjuksköterskor beräknas vara densamma, år efter år.

Ändå tycks varje sommar med tillhörande “sjuksköterskebrist” komma som en chock för de flesta landstingen.

“Relativt få sjuksköterskor migrerar” skriver socialstyrelsen. Faktiskt verkar fler sjuksköterskor flytta till Sverige än ifrån – enligt socialstyrelsens statistik. Lämpligt nog sträcker sig statistiken fram till 2008 men inte längre. 2008 var året då vi strejkade i flera veckor för 0,5% extra, året då vi svart på vitt fick veta vad SKL tror och tycker om oss.

Var är statistiken på hur många som väljer att jobba i Norge utan att flytta dit, specifikt under sommaren? Vem ska göra den undersökningen?

“Tusentals svenska sjuksköterskor jobbar hellre i Norge än riskerar sin egen och sina patienters hälsa i den pressade svenska sjukvården”. Så, rubriken är satt.

I Norge löser man sommaren med svenska sjuksköterskor, i alla fall gjorde man det förut

“Gjennom sommeren har bemanningsselskapet 300 til 400 vikarer i drift, mot 100 i mai.”

Jag läser ett reportage om sommarsituationen i Sykepleien.no.

Från hundra till tre-fyrahundra vikarier i drift. Detta enda lilla bemanningsföretag rapporterar om en flerfaldig ökning av antalet vikarier under sommarmånaderna.

Från ett annat bemanningsföretag inflikar man med att 90% av vikarierna de hyr ut till norsk sjukvård är svenska sjuksköterskor.

“Svenske vikarsykepleiere har ofte vært siste utvei for mange norske kommuner.”

Svenska sjuksköterskor är en viktig del av den norska lösningen av sommarsituationen.

Nu vänder norsk kommun och stat sig till “vikarbyråer” för att få hjälp, som dom gör varje sommar. Problemet är att efter vårens “uppstramning” av arbetsmiljön i den norska sjukvården har man alienerat i princip alla bemanningssjuksköterskor. De erbjuds inte längre mer än 48 timmar arbetstid per vecka. Mer än så innebär ett brott mot arbetsmiljölagen.

Förvisso verkar detta inte gälla alla bemanningsföretag, eller alla ställen i Norge. Men det gäller nog många ställen för att flertalet bemanningssjuksköterskor som hade planerat jobba i Norge i sommar nu istället väljer att jobba i Sverige.

De svenska landstingen jublar. Lite för tidigt.

Dessa sjuksköterskor jobbar förstås för bemanningsföretag i Sverige. Svenska landsting är glada ändå. Så jävla dyrt är det inte med bemanningssjuksköterskor. Som fast anställda hade de kostat landstinget arbetsgivaravgifter, försäkringar och så vidare.

Ännu en lucka i schemat är fylld. Patientsäkerheten lite bättre. Inte för att landstingen ansträngt sig, utan för att situationen i Norge har ändrats.

Nyutexaminerad sjuksköterska? Intresserad av 44300 i månadslön i sommar?

I Fredrikstad är det ordning. Jag läser vidare i Sykepleien.no:

Fredrikstad kommune i Østfold har i flere sesonger tilbudt topplønn med full ansiennitet til nyutdannete sykepleiere som vil ha sommerjobb i kommunen.

De to siste somrene har Fredrikstad i tillegg til topplønn som sykepleier betalt 50 kroner ekstra per time i ukene 26 til 34. Så også i år.

Lønnen tilsvarer en timelønn på drøyt 250 kroner, nær 80 kroner mer per time enn minstelønna for en nyutdannet sykepleier.

Besvärligt med norskan? För att täcka sommarens behov erbjuds nyutbildade sjuksköterskor att börja högst upp på lönetrappan. Det innebär en årslön på 374 500 (timlön på 200). I tillägg har Fredrikstad betalat 50 kronor extra per timme under vecka 26 till 34, de senaste somrarna.

En heltid motsvarar i Norge ~1850 timmar under ett år. Delat på 12 månader ger det 154 timmar arbetstid per månad. Så de 250 kronorna i timlön ger en månadslön på 38500. Växla det till svensk valuta och du är uppe i 44300.

Räkna in semesterersättningen på 10,2% och du börjar närma dig 50000. Med norskt skattesystem skulle du tjäna ungefär 40000 svenska kronor (efter skatt) per arbetad månad. Två månader, 80000 kr.

Det är sant.

Hur länge tar det att tjäna 80000 efter skatt, i Sverige, med en ingångslön på 21000? Räknat på att 25% av inkomsten går till skatt, och ett tolvprocentigt tillägg i form av semesterersättning: 80000/((21000*1.12)*0,75)= 4,5. Fyra och en halv månad ungefär.

Moss följde Fredrikstads exempel och de hade förstås inga problem att fylla sina sommarvikariat längre:

– Det har vært fin respons og vi har fått mange gode søkere. Den nye ordningen har gitt oss et kjempeløft, sier Tone Lindmo Johannesen, hovedtillitsvalgt for sykepleierne i Moss kommune til NRK Østfold.

Undrar hur många svenska landsting som upplever att de fått “fin respons” inför sommaren.

Kanske dags att ändra på något till nästa sommar?

Nää, hävda förvåning och skyll på någon annan, så löser det sig sjuksköterskorna det i alla fall.