Sjuksköterskorna på facebook organiserar sig

Här på Sjuksköterska.nu har du blivit tipsad om sjuksköterskebloggar och forum för sjuksköterskor.

Nu är det dags att titta närmare på vad Facebook har att erbjuda dig.

 1. Stöd våra sjuksköterskor

“Sedan konflikten på BIVA Lund -13 är detta ett forum där vi delar erfarenheter av kamp och stärker varandra i vårdkonflikter – för en vård värd att tro på!”

Det känns aktivt. 28 000+ medlemmar.

 2. Sjuksköterska utomlands

Med 2000+ medlemmar att rådfråga kan du få svar på det mesta som gäller utlandsjobb.

 3. Sjuksköterskor ryter ifrån, nu får det vara nog!

6000+ medlemmar, och här är det aktivt! Det länkas bland annat till artiklar om katastrofläget som råder på svenska akutsjukhus.

4. Sjuksköterska söker jobb, minst 36 900 kr i lön vill jag ha.

Det var i februari 2010 som en tankte väcktes hos Carina: “Jag har varit färdig sjuksköterska sedan 1994 och jämförde mig med en ingenjör. Med samma antal år i yrke tjänade han 37 000 kronor, så jag drog av en hundralapp” och så var gruppen född.

Med över 9000 medlemmar (60% fler än Vårdförbundet) är gruppen i dag den största samlingsplatsen för svenska sjuksköterskor på Facebook. Gruppen har uppmärksammats i media och Carina har intervjuats av TCO-tidningen, Dagens Medicin, Hallandsekot och Vårdfokus. Inte nog med att det diskuteras på gruppens vägg, intervjuerna har på flera håll startat livliga diskussioner i tillhörande kommentarfält.

5. Nyutexaminerade sjuksköterskor, våga vägra en ingångslön under 24000kr 25000!!

Kampen fortsätter! 7389 medlemmar i skrivande stund. Studenter med krav på högre lön, som delar idéer och tankar. Planerna ska smidas och marineras innan dom sätts i rullning.

6. Andreas Blogg – en bemanningssjuksköterskas arbete och liv

Andreas jobbar i Norge. Han jobbar också med att förmedla norgejobb. Bekanta dig, genast!

7. Vårdförbundet

Vårdförbundet är en organisation som inte behöver någon närmare presentation. På Facebook har gruppen nästan 12 000 medlemmar och en rimligt aktiv “vägg” med länkar och diskussioner. Vill man jämföra med Norge (och det vill man ju) så har deras fackförbund nästan 40 000 fler medlemmar i sin Facebook-grupp. Det är alltså inte bara lönen som är högre där.