Forum för sjuksköterskor

Här hittar du listan på alla forum för sjuksköterskor som du behöver känna till!

Sveriges största forum för sjuksköterskor är ett forum menat för ambulanspersonal. Trots sitt fokusområde är det här exempelvis grundutbildningen har diskuteras i störst utsträckning. Beror detta på att de mest engagerade sjuksköterskorna finns i (eller tänker sig en framtid inom) ambulans- och akutsjukvården?

Forumet är 14 år gammalt och har ungefär 1000 besökare om dagen. 27000 inlägg finns registrerade i 3000 trådar, med 1400 medlemmar på sidan.

Som medlem i Vårdförbundet ges du möjlighet att diskutera med andra medlemmar bakom inloggning.

Med flera år sedan ett nytt forum för sjuksköterskor lanserats var det så dags igen. Den första augusti 2011 slogs dörrarna till SSKwebben upp, men bara för de som går att hitta i socialstyrelsens register över legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal. Med hjälp av sociala medier har forumet fått snabb spridning och nästan tre månader efter lanseringen har det 1130 medlemmar.

På SskWebben ges du inte bara möjligheten att diskutera med andra sjuksköterskor. Du får också ta del av riktad annonsering av sådant som kan tänkas intressera dig som sjuksköterska; exempelvis färgglada gummiklockor och roliga pennor, eller varför inte annonser om jobb hos Attendo Care.

Över 7500 inlägg hittar man på Norges största forum för sjuksköterskor. Sykepleiediskusjon.net är dock så välmodererat att inte en endaste post är spam. Forumet öppnade 2008 och det fanns innan det ingen naturlig samlingsplats för sjuksköterskediskussion vilket ledde till snabb spridning av forumet. En solskenshistoria, helt enkelt!

På allnurses.com samlas sjuksköterskor från hela världen för att diskutera allt mellan himmel och jord. För den som är intresserad av Critical Care Nursing finns det en särskild forumdel för det: http://allnurses.com/critical-care-nursing/. Under fliken “Specialty -> Advanced practice nursing” hittar man forum för den amerikanska motsvarigheten till anestesisjuksköterskor, CRNA (certified registered nurse anesthetists).

Ett amerikanskt forum för anestesisjuksköterskor och anestesisjuksköterskestudenter. Här avhandlas allt från hur den amerikanske anestesisjuksköterskeutbildningen ser ut till farmakologi och fallbeskrivningar/diskussioner.