Sjuksköterska i försvaret

Med Försvarsmakten som arbetsgivare kan du arbeta både i Sverige och internationellt.

Försvarsmakten behöver sjuksköterskor som är “tidvis” anställda för att genomföra utbildningar, vara med på övningar eller vara försvarets ansikte utåt på mässor.

Försvarsmakten anställer även sjuksköterskor till försvarshälsan, vars uppgift bland annat är att bedriva företagshälsovård vid det egna förbandet.

På försvarsmedicincentrum kan du arbeta med uteveckling av sjukvårdsförmågan i försvarsmakten, eller rekrytering av ny personal.

Försvarsmakten söker också sjuksköterskor till utlandstjänst. Försvaret behöver just nu sjuksköterskor till missionen i Afghanistan.

Sjuksköterska i försvaret: översikt

Detta är en översikt av inläggen om att jobba som sjuksköterska i försvaret. Gå med i mejllistan för att hålla dig uppdaterad, så hör jag av mig när du kan hitta nytt material här på Sjuksköterska.nu.

  • Sjuksköterska: Försvarsmakten behöver dig
    Ett inlägg som beskriver de möjligheter försvarsmakten erbjuder dig som sjuksköterska. Det handlar också om övergången till kontraktsförsvar och tidvis tjänstgöring. Vilka ingångar finns nu när värnplikten är nedlagd?
  • Sjuksköterska i Afghanistan
    Vilka villkor erbjuds sjuksköterskor som kan tänka sig att åka till Afghanistan med Försvarsmakten? Det handlar om FS23, den styrka som tar ansvaret för svenska insatsen mellan juni och november 2012. Inlägget tar dig genom processen från ansökan, genom antagning och utbildning, till nedrotering och hemkomst.

Länkar till relevanta resurser

Så får du ett mejl med det senaste på Sjuksköterska.nu, varje vecka.
E-postadress: