Det är både dyrt och onödigt att stå utanför, så varför gör du det?

Du håller dig inte uppdaterad, och det kan betyda att du missar möjligheter att öka din inkomst.

Det kan också betyda att din tid i Norge blir mardrömslik istället för lönsam.

Därför ska du göra som andra har gjort före dig, och börja prenumerera på uppdateringar från Sjuksköterska.nu.
Läs hela inlägget

Håll dig uppdaterad

Du kan välja mellan flera olika metoder för att hålla dig uppdaterad.

Om du redan har lagt till sidan som en favorit, och nöjt dig med det, går du miste om något. Läs vidare.

Att överblicka samtliga nyhetsflöden, på två sekunder

Tänk om du hittade en hemsida som samlade de senaste inläggen från alla de andra sidorna du brukar besöka?

Nu kan du komponera en egen sådan samlingsplats, och det är lätt.

Själv använder jag mig av Googles tjänst Google Reader. Börja med att skapa ditt konto. Har du redan ett Google-konto loggar du in på det och går sedan till Google Reader för att aktivera tjänsten på ditt konto.

Sedan är det bara att börja samla de RSS-feeds (nyhetsflöden) du är intresserad av.

Att hitta och övervaka viktiga RSS-feeds

En sidas RSS-feed hittar du genom att titta efter den fyrkantiga, oranga ikonen. Den som mitt i allt fanns överallt. Den här:

RSS-feed

När du klickar på den kommer du oftast till en obegriplig sida med oformaterad text. Du visar då den råa RSS-feeden, den du vill att din RSS-läsare (Google Reader) ska hämta .

Kopiera adressen som visas i webbläsarens adressfält.

Om du exempelvis klickar på den oranga ikonen ovan visar du den här sidans RSS-feed, och då borde det stå http://www.xn--sjukskterska-9ib.nu/feed/ i webbläsarens adressfält.

Gå till Google Reader och klicka på “Add a subscription” eller “Lägg till en prenumeration” för att klistra in adressen och bekräfta din prenumeration.

Så var det klart! Dags att avnjuta fördelarna.

Fördelar med RSS-feeds över bokmärken och favoriter

När du prenumererar på RSS-feeden behöver du bara gå in i din RSS-läsare (Google Reader) för att få en snabb översikt över vilka sidor som har uppdaterats sedan du sist besökte dom. Mycket behändigare än att manuellt besöka alla nyhetssidor, bloggar, tidskrifter, forum och så vidare för att kontrollera om det skrivits nya inlägg.

Dessutom fyller det ju i princip samma funktion som bokmärken, bara det att du via Google Reader kommer åt dina “bokmärken” från vilken dator som helst. Till och med datorer i Norge, tro det eller ej!

Exempel på feeds du kan följa

För att ta några exempel på feeds du kan följa hämtar jag några jag själv prenumererar på:

Så till hela poängen. Det viktiga.

… att du förstås både vill och ska prenumerera på den här sidans RSS-feeds!

När du lägger till dessa flöden ser du direkt om sidan har uppdaterats med ett nytt inlägg.

Men inte nog med det. Du ser även alla nya kommentarer. På så vis märker du om det lämnas en kommentar på ett inlägg du läste för flera veckor sedan.

Exempelvis diskuteras det fortfarande i kommentarerna till inlägget “Åk inte till Norge för att jobba i landstinget“. Hade du missat det? Var du på väg att välja fel bemanningsföretag? Där ser du hur viktigt det är att hålla sig uppdaterad.

“Äääh, kan du inte mejla mig det senaste istället?”

Om det där med flöden och läsare inte var din grej har jag ett annat förslag.

Gå med i mejllistan så skickar jag dig ett sammanfattande mejl i veckan, med länkar till de nya inläggen och de senaste kommentarerna här på Sjuks.nu.

Om det, mot all förmodan, skulle visa sig att det inte heller är din grej så kan du när som helst gå ur mejllistan. Och du behöver inte oroa dig för att din e-postadress ska hamna på villovägar, jag ogillar skräppost lika mycket som du.

Intervju med en blivande sjuksköterska

På just akutavdelning är ju många män egentligen och det har ju mycket med det här att det är tunga patienter som man måste lyfta hit och dit

P4 Västernorrland intervjuade en manlig sjuksköterskestudent. Klippet finns fanns på Sveriges Radios hemsida, i lyssningsarkivet.

Här är några fler citat, ordagrant hämtade ur intervjun:

  • Varför vill du bli sjuksköterska?

Sjuksköterskestudent: För att jag tycker om å hjälpa människor och att man har det här fria ansvaret att göra det man vill göra, att det är liksom inte någon som står över och säger att du ska göra det här. Eller det blir ju lite en sorts roll att läkaren säger att du ska göra det här, men det som är så kul är ju det här praktiska.

  • Man får verkligen vara människor.

– Ja precis ta på dom och ta lite blodprover och sånt och det tycker jag är kul.

/…/

  • Det finns någon sorts myt eller bild av att sjuksköterska söker man till om man inte kommer in på läkarutbildningen, kan det vara så? Generellt, både män och kvinnor, eller speciellt för män?

Sjuksköterskestudent: Det kan ju stämma egentligen, jag själv har ju velat bli läkare när jag var liten men jag insåg rätt snabbt att jag tror inte att jag kommer in med de betygen jag har. Då valde jag steget under, vilket blir sjuksköterska. Senare i framtiden när jag har mer kött på benen att jag liksom kan söka mig vidare. Och det vet jag att det är många killar som har gjort det också att dom har valt sjuksköterskeutbildningen först.

Vilka förebilder har blivande sjuksköterskor?

Just den här sjuksköterskestudenten syns och hörs. Han är en förebild för blivande sjuksköterskestudenter.

Om de inte hör honom på radion så hittar de till hans blogg när de söker information om hur det är att vara sjuksköterska eller sjuksköterskestudent.

Han gör så gott han kan.

Det är vi sjuksköterskor som har misslyckats.

Vi har inte lyckats skapa en entusiasm runt vår yrkesspecifika kunskap, än mindre lyckats visa hur viktig den är för patientens tillfrisknande.

Vi har inte lyckats visa att sjuksköterskan är en professionell yrkesutövare som arbetar både autonomt och i team tillsammans med läkare, undersköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter med flera.

När inte ens sjuksköterskestudenterna känner att det är så har vi en lång väg kvar att gå innan samhället i stort är informerat.

Det är i kommentarerna det händer

Du missar väl inte att de kanske viktigaste lärdomarna finns att hitta i kommentarsektionen?

Exempelvis har ett inlägg här på Sjuks.nu kommenterats flera gånger, och kommentarerna är fyllda med information som är viktig för dig som tänker jobba för bemanningsföretag. Här är några urklipp:

Åsa om övertidsersättning hos Agito:

Jag måste bara berätta att Agito endast betalar ut övertidsersättning om man jobbat mer än en vakt per dag. Inget om att man får ersättning efter mer än 48 timmar.

Puensis om sina erfarenheter av Agito:

Vilka bemannings-ftg kan man lita på? /…/ Sen sa de också att de inte hade några “dubbel-pass” längre och att det var omöjligt att man skulle få jobb inplanerat i förväg…

Ann om sin första erfarenhet av norgejobb och bemanningsföretagen Xtra Care samt Dedicare:

XtraCare är väldigt luddiga i sin information, tex skriver de med stora bokstäver att man får lön 4 dagar efter inrapporterad tid men detta gäller bara om dina papper är klara vilket de inte nämner /…/ Lite dåligt att de visste att jag hade E101 och sa: du får 220 nok/tim men när lönebeskedet kom hade jag bara 198 nok/tim. Ja men lönen är ju 10% lägre då svarar de. Jag trodde att det var den faktiska lönen jag skulle få.

Nu åker jag med Dedicare och de talar klart och tydligt om att så här mycket får du med E101 och så här mycket får du utan.

Det handlar om din framtid

Åtminstone om du har några som helst planer på att jobba i Norge.

Istället för att googla “sjuksköterska i norge” och hamna på Adecco för att de köper en textannons högst upp, eller Nurse Partner för att de är nästa bemanningsföretag som syns bland sökresultaten, kan du ta ett informerat beslut. Förvisso baserat på information hämtad ur anonyma kommentarer på internet, med allt vad det innebär.

Undrar du förresten hur det kan komma sig att Nurse Partner fått en så bra placering på “sjuksköterska i norge”? Jo, för att någon har gjort ett flertal spambloggar som nämner och länkar till Nurse Partner, för att påverka sökresultaten. Här är några exempel: 1, 2, 3, 4, 5.

Spelar det roll att någon är intresserad av att manipulera sökresultaten angående Nurse Partner, för att påverka informationen du hittar om företaget? Kanske inte. Det spelar åtminstone inte lika stor roll som lönejämförelsen: lönen de erbjuder mot den andra bemanningsföretag erbjuder.

För så är det. Att välja “fel” bemanningsföretag kan innebära lägre lön, sämre villkor, och värst av allt: en felaktig bild av vad det innebär att jobba som sjuksköterska i Norge.

Så tack Åsa, Puensis och Ann för att ni delar med er.

Välkommen till Sjuks.nu!

Sjuks.nu, eller Sjuksköterska.nu, finns till för dig som är intresserad av mer än lågavlönat landstingsjobb.

Här hittar du bland annat information om norgejobb. Vilka arbetsgivare som erbjuder bäst villkor, vad du ska tänka på inför löneförhandling med en norsk arbetsgivare, hur du kan optimera schemat och därmed lönen, och så vidare.

Men det handlar inte bara om norgejobb. Ambitionen är att det ska handla om alla sorter av internationellt arbete som sjuksköterska.

Vem ligger bakom sidan?

Sidan “drivs” anonymt för att den ska kunna vara en plats för öppen diskussion av bland annat arbetsgivare som erbjuder internationellt arbete.

Jag, “Sjuksnu”, är själv anestesisjuksköterska. Jag har egen erfarenhet av norge- och försvarsmaktsjobb. Jag hoppas att framtiden ska rymma möjligheter att prova på arbete i fler länder, och för fler arbetsgivare. Om den gör det ska jag förstås berätta om mina erfarenheter här på Sjuks.nu.

Anonymitet är också den stora/viktiga skillnaden mot exempelvis xtracareblogg.se, sskwebben.se och vardforbundet.se.

En företagsblogg (exempelvis xtracarebloggen) är en företagsblogg, hur personlig den än känns. Vad som skrivs, vilka kommentarer som accepteras och vad som rekommenderas påverkas naturligtvis av företagets intressen. Inget fel med det. Däremot får inte en företagsblogg var den enda tillgängliga informationskällan för sjuksköterskor intresserade av norgejobb.

Här på Sjuks.nu uppmuntras du att kommentera anonymt. Dela med dig av dina erfarenheter. Vilket bemanningsföretag erbjuder bästa lönen? Vilka nackdelar upplevde du med bemanningsföretaget du sist jobbade för? Och så vidare.

Var är vi nu?

Det första inlägget skrevs i februari 2011. Nu, den 22 september, finns det totalt 30 publicerade inlägg med 89 kommentarer.

Närmare 200 unika besökare per dag står för 3500 sidvisningar i veckan. Statistiken visar att den genomsnittliga besökaren stannar två och en halv minut. Det betyder att du och de andra besökarna sammanlagt spenderar över 50 timmar per vecka på Sjuks.nu.

Antalet besökare är inte det viktigaste. Inte heller hur länge den genomsnittliga besökaren stannar. Många hittar hit via Google och av dessa vänder ett större antal i dörren.

Däremot spelar det roll att bland de som hittar hit via Google finns det personer som sökt på exempelvis “sjuksköterska norge”, som stannar över en halvtimme för att läsa flertalet inlägg.

Vad du kan förvänta dig i framtiden

Sidan finns för att internationellt arbete som sjuksköterska är ett område som behöver belysas och diskuteras.

Det kommer förhoppningsvis att handla om alla former av internationellt arbete. Från jobb på kryssningsfartyg till uppdrag för Läkare Utan Gränser.

Just nu handlar det mycket om norge- och försvarsmaktsjobb. Jag skriver ett inlägg och hoppas att du som läsare ska kommentera för att dela med dig av dina erfarenheter. Tillsammans blir vi klokare. Det är inte svårare än så.

Sjuks.nu aspirerar inte på att vara en snabb guide till lätta pengar eller ens höga löner. Sjuks.nu kommer inte heller att beskriva “häftiga äventyr” eller uppmana till altruistiska uppoffringar.

Däremot kommer den beskriva den verklighet som finns tillgänglig för oss alla. Bara vi vill.

Vårdförbundet och den övriga eliten

Vårdförbundet är överallt! Jag svär på att de har hyrt in någon hipp människa som har förstått det här med Web 2.0.

Deras hemsida, Vårdförbundet.se, inbjuder till interaktion med kommentarfunktion och forum. De har en solid närvaro på Facebook, med en aktiv sida att gilla. Youtube fylls med videos från Vårdförbundets kongresser och annat “intressant”.

Sedan en vecka finns Vårdförbundets ordförande på Twitter. Om du tycker att Sineva har gett Vårdförbundet lite jävlaranamma utåt så ska du se henne på Twitter, oredigerad.

Tjänar man 80 000kr i månaden så gör man.

Vårdförbundets ordförande på Twitter

Vårdförbundet ska minsann synas och höras!

Att sätta upp 3000 vita kors för att uppmärksamma “dödsfall på grund av brister i vården”; en fantastisk idé eller missriktad energi?

Andreas säger i alla fall att det hela var ett PR-fiasko. Ändå nominerades Vårdförbundet till “hetast i Almedalen” med motiveringen “vita kors och tydliga budskap har synts i många kanaler”.

Så Vårdförbundet syntes, men vad var budskapet de ville att makthavarna skulle lyssna på, efter att deras uppmärksamhet hade fångats?

Jo, de 3000 korsen kompletterades med 64 exempel på vad som kan göras för att undvika dessa dödsfall till följd av vårdskador.

Hur valdes siffran 64?  Om man slår ut 3000 dödsfall på 365 dagar blir det ~8,2 dödsfall per dag. Numera är Almedalsveckan åtta dagar lång, så 8,2 * 8 = 65,6.

64 it is!

Vem fan orkar hinner läsa 64 exempel?

“Kan Vårdförbundet ge 64 bra exempel på vad man kan göra för att undvika dessa 3000 dödsfall så kanske de borde få större inflytande?” Det var nog så det var tänkt att makthavarna skulle resonera.

Jag undrar hur de som började läsa vid kors #62 resonerade?

Budskapet var “Liv hade kunnat räddas om vår kunskap använts fullt ut. Till exempel genom…”

Vårdförbundet i Almedalen, exempel #62

 

Vänta nu. “Liv hade kunnat räddas om vår kunskap använts fullt ut. Till exempel genom… att våra barnmorskor är bäst i världen!”

Det hade kanske varit lika bra att kapa siffran till 60 genomtänkta exempel ändå?

Eller varför inte kapa ner den till åtta och presentera lika många genomarbetade, konkreta förslag, underbyggda med vetenskapliga bevis? Och siffror förstås, sånt som ekonomer och politiker förstår sig på.

Nu tänkte politikerna istället: “Det är väl bra att ni är bra, och att vi har världens lägsta spädbarnsdödlighet i Sverige. Kanske har vi lagt ambitionsnivån onödigt hög i förlossningsvården? Här finns det möjligheter att spara pengar!”.

Äsch. All uppmärksamhet kanske inte är bra uppmärksamhet ändå?

Det är dags nu: The Hardcore Nursing Revolution

Har du inte läst Ians blogg på www.thenursepath.com tidigare så är tiden inne nu. Ian är en akutsjuksköterska på ett större sjukhus i Canberra, Australien.

När du besöker hans blogg kommer du snart att förstå varför den är essentiell läsning för alla engagerade sjuksköterskor.

Ians har skrivit om “hardcore nursing revolution“. Här är en förtitt (hela posten ser du genom att följa länken):

__________________________________________

The Hardcore Nursing Revolution

__________________________________________

Och det fortsätter. Inspirerande ord från en av få förebilder för sjuksköterskor.

Man skulle kunna tro att då Ian befinner sig på andra sidan jordklotet är hans budskap inte relevant för oss svenska sjuksköterskor. Tvärtom, det är en välbehövlig kontrast till klagosången i fikarummet.

“Enough of all the bitching and backstabbing and bullying. It is time to step apart and rise above those nurses.”

Som nyutexaminerad/engagerad/ambitiös sjuksköterska kommer du oundvikligen hamna i konflikt med uvarna som vill att man ska fortsätta göra som man alltid har gjort. Strävar du efter något bättre, för patienternas skull, kommer uvarna försöka skjuta ner dig som “ung, oerfaren och naiv”. “Nurses eat their young” heter det i engelsktalande länder. Det kanske inte är lika tydligt i Sverige, men det pågår. “Step apart and rise above”.

“They do not come to work just to socialise, or to provide the bare minimum standard of care, or to whinge and bitch about their lot”

Det är OK att anstränga sig lite hårdare. Att engagera sig. Att vara ambitiös, även som sjuksköterska.

En sjuksköterska ska inte behöva utstå pikar för att hans eller hennes intresse för yrket är stort nog för att börja skriva “fa” i webbläsarens adressfält och stundtals landa på Fass.se istället för Facebook.com, även efter jobbet. Eller för att han eller hon hellre läser “Människans Fysiologi” i hängmattan, än Twillight-böckerna.

“A hardcore nurse knows that in order to care for others they must first care for themselves.”

Det är inte att “anstränga sig lite hårdare” eller ens att “engagera sig” när sjuksköterskor riskerar sin egen hälsa och sitt välbefinnande för att täcka upp för en oansvarig arbetsgivares usla planering.

Det är en viktig skillnad mellan att stanna kvar en halvtimme efter ett kvällspass för att avvärja en katastrof, och att regelbundet flexa ut 30 minuter senare om kvällen för att stanna kvar och dokumentera när man har blivit avlöst.

Värna om din arbetsmiljö, både för din egen skull och för dina patienters skull.

“They are fully accountable for their actions and strive to improve their work through study and reflection.”

Att ta ansvar för sina handlingar. Att sträva efter att göra ett bättre jobb.

Att inte stanna kvar på en ostimulerande arbetsplats till en skitlön, med ursäkten att arbetsgivaren inte betalar specialistutbildningen. Att inte vänta på att någon annan (Vårdförbundet) ska höja lönen åt en.

Eller som Seth Godin hade sagt: “It’s not something you can turn on or off. Either you have the capacity to act in the world. Or you don’t.”

Jag vet att du har kapaciteten att agera. Så gör det.