Dignus Care och uteblivna löner

Dignus CareDignus Care är ett bemanningsföretag som förmedlar sjuksköterskor i Norge.

Kanske känner du igen namnet från SskWebben. Kanske har du aldrig hört talas om dom förut.

Det spelar inte så stor roll, snart vet du allt du behöver veta om Dignus Care.

Varför tror bemanningsföretag att det är ok?

Jag har själv jobbat för bemanningsföretag, så jag blev inte förvånad när jag läste igenom mejlet:

“Lönen skulle vara på mitt konto den 20:e. Mer än två veckor senare, trots flera kontakter med Dignus Care, står jag fortfarande lönlös.”

Mejlets författare har jobbat för Dignus Care under 2011, och det är strul med löneutbetalningarna.

Jag känner igen det. Själv var jag tvungen att ringa och “bråka” med mitt bemanningsföretag varje gång lönen skulle betalas ut.

Bemanningsföretaget jag jobbade för skyllde aldrig på något annat än den mänskliga faktorn: “Det blev helt enkelt fel”.

På Dignus Care är man mer kreativ än så. Men att skylla på att man inte har fått betalt från sjukhuset duger inte!

Så, Dignus Care, det är dags att skärpa sig

Det måste vara ordning på löneutbetalningarna.

Så dåligt med pengar kan ni inte ha i bolaget, att ni inte kan betala löner i tid.

Tar ni inte detta på allvar är det risk att sjuksköterskor börjar undvika er, till förmån för frilansarbete eller ett annat bemanningsföretag som det är bättre ordning på.

Om det överhuvudtaget finns något sådant bemanningsföretag?

 • Andreas

  Dessvärre så har de nog problem. Stoora problem, vilket gör att jag väljer att agera. De har varit ärliga och kommunikativa så jag smutskastar dem inte. Tar däremot ställning och säger från idag stopp!

  Andreas Bader 😉

  Behöver någon som vill skriva om “Sjuksköterska i det militära”. Dock så vill vi inte ha någon anonym.

  • http://www.sjuksköterska.nu Sjuksnu

   Hej Andreas.

   Härligt att du slutar förmedla tvivelaktiga jobb. Jag tror att det går att hitta seriösa annonsörer också. Sådana som du kan rekommendera för att dom erbjuder en bra tjänst till dina medlemmar. Det gäller bara att inte hoppa på varje möjlighet till förtjänst.

   Om du inte accepterar anonymitet så kan jag inte hjälpa dig. Använd sjuksnu@gmail.com, om du behöver nå mig.

 • Marlene

  Var på jobbmässa i CPH idag och Dignus Care var där. Då en av dem kom fram till mig sa jag som det var, att jag hört mindre bra saker om just Dignus Care. Han frågade då var ifrån och jag sa internet. Följdfrågan från hans sida blev: Är det på den där sidan Sjuksköterska. 
  Det hela slutade med att vi pratade lite och han förstod att det som hänt med uteblivna löner har drabbat dem och deras namn.
  Lönen de betalar är iaf 185nok/h med en sommarbonus på 20nok/h till v26-33. Ob 55nok och inget dubbelt på helgen. De kunde även hjälpa till med direktanställningar om man var intresserade av det. Vi pratade lite om övertid också men jag minns inte helt 100 vad som sas. 

  • http://www.sjuksköterska.nu Sjuksnu

   Hej Marlene!

   Det kan inte vara lätt att driva ett bemanningsföretag som kanske betalar ut löner, lite då och då. Speciellt inte nu när potentiella arbetstagare kan varnas så här enkelt.

   Jag vet inte om jag hade vågat jobba för ett bemanningsföretag som inte tycks ha ordning på ekonomin, eller administrationen, eller vad det nu är som felas dem.

   Och om jag valde att jobba för ett bemanningsföretag som inte var upphandlat av Spekter (och därmed kan begära högre betalning för att förmedla vikarier), så hade jag nog förväntat mig högre lön än så. 

   Att de inte är upphandlade innebär att de erbjuds arbetsmöjligheter efter de sex stora bemanningsföretagen. Därav blir arbetsmöjligheterna färre, och lönen rimligtvis högre.

   Undrar förresten om dessa 185 NOK/h är inkl eller exkl semesterersättning?

   Kanske tar någon representant för Dignus Care chansen att berätta om problemen med löneutbetalningarna? Säkerligen är det bättre att vara öppen med sina problem, än att det ska drabba ovetande vikarier?

  • Gillberg

   Hej vill bara säga att en lön på 185 inte är ok ….och har du tidigare jobberfarenhet i vården är det en för låg lön…..jobbar själv i Norge och den lönen har många undersköterskor där jag jobbar…..

   • http://www.sjuksköterska.nu/ Sjuksnu

    Hej Gillberg!

    Det är riktigt som du säger, och det tåls att sägas fler än en gång. 185 är knappt högre än lägstalönen för nyutexaminerade sjuksköterskor (178 NOK/h).

    Det är orimligt lågt, och man bör se sig om efter bättre alternativ.

 • Lena_boka

  Ja, och nu så blir det strul med deklaration också, de har inte skickat in inkomstuppgifter på oss, utan vi skall själva föra in detta på en bestämd post på sjelvangivelsen, och gör vi inte detta så kan vi få stora problem, men vad trevligt.
  MVH Lena.

  • http://www.sjuksköterska.nu/ Sjuksnu

   Hej Lena!

   Vänta nu. Skatteetaten borde väl veta hur mycket skatt som har betalats in i ditt namn? Så länge som Dignus Care har betalat in skatt, det vill säga..

   Då är det förhoppningsvis “bara” den samlade bruttoinkomsten du behöver ange.

   Om Dignus Care inte har rapporterat in din/er inkomst till skatteetaten kanske det finns en risk att dom har schabblat bort er pension också? Om du inte har ett E101-intyg, det vill säga.

   Rörigt.

 • Anders

  Jag har inte fått min lön än eller lönespecifikation som skulle betalats ut den 25 september. Så jag kan varna alla för att arbeta åt dignus.

  • http://www.sjuksköterska.nu/ Sjuksnu

   Hej Anders!

   Jasså, Dignus Care strular igen – tack för att du delar med dig. Inlägget skrev jag för nio månader sedan och jag hade hoppats att det blivit bättre nu. Eller att så många som möjligt skulle se inlägget före de tog anställning hos Dignus Care.

   Hoppas det löser sig för dig.