Det är i kommentarerna det händer

Du missar väl inte att de kanske viktigaste lärdomarna finns att hitta i kommentarsektionen?

Exempelvis har ett inlägg här på Sjuks.nu kommenterats flera gånger, och kommentarerna är fyllda med information som är viktig för dig som tänker jobba för bemanningsföretag. Här är några urklipp:

Åsa om övertidsersättning hos Agito:

Jag måste bara berätta att Agito endast betalar ut övertidsersättning om man jobbat mer än en vakt per dag. Inget om att man får ersättning efter mer än 48 timmar.

Puensis om sina erfarenheter av Agito:

Vilka bemannings-ftg kan man lita på? /…/ Sen sa de också att de inte hade några “dubbel-pass” längre och att det var omöjligt att man skulle få jobb inplanerat i förväg…

Ann om sin första erfarenhet av norgejobb och bemanningsföretagen Xtra Care samt Dedicare:

XtraCare är väldigt luddiga i sin information, tex skriver de med stora bokstäver att man får lön 4 dagar efter inrapporterad tid men detta gäller bara om dina papper är klara vilket de inte nämner /…/ Lite dåligt att de visste att jag hade E101 och sa: du får 220 nok/tim men när lönebeskedet kom hade jag bara 198 nok/tim. Ja men lönen är ju 10% lägre då svarar de. Jag trodde att det var den faktiska lönen jag skulle få.

Nu åker jag med Dedicare och de talar klart och tydligt om att så här mycket får du med E101 och så här mycket får du utan.

Det handlar om din framtid

Åtminstone om du har några som helst planer på att jobba i Norge.

Istället för att googla “sjuksköterska i norge” och hamna på Adecco för att de köper en textannons högst upp, eller Nurse Partner för att de är nästa bemanningsföretag som syns bland sökresultaten, kan du ta ett informerat beslut. Förvisso baserat på information hämtad ur anonyma kommentarer på internet, med allt vad det innebär.

Undrar du förresten hur det kan komma sig att Nurse Partner fått en så bra placering på “sjuksköterska i norge”? Jo, för att någon har gjort ett flertal spambloggar som nämner och länkar till Nurse Partner, för att påverka sökresultaten. Här är några exempel: 1, 2, 3, 4, 5.

Spelar det roll att någon är intresserad av att manipulera sökresultaten angående Nurse Partner, för att påverka informationen du hittar om företaget? Kanske inte. Det spelar åtminstone inte lika stor roll som lönejämförelsen: lönen de erbjuder mot den andra bemanningsföretag erbjuder.

För så är det. Att välja “fel” bemanningsföretag kan innebära lägre lön, sämre villkor, och värst av allt: en felaktig bild av vad det innebär att jobba som sjuksköterska i Norge.

Så tack Åsa, Puensis och Ann för att ni delar med er.